Warning: Undefined array key "image" in /home/bright/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-xt-master/modules/wp-seo/wp-seo-front.php on line 173

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/bright/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-xt-master/modules/wp-seo/wp-seo-front.php on line 173
BRIGHT - Virtuālās tūres – unikāls klātbūtnes efekts
BRIGHT
lven

Virtuālās tūres – unikāls klātbūtnes efekts

7. augusts 2011.

Virtuālās tūres ar dažādu interaktīvo elementu palīdzību tīmekļa vidē veido vides simulāciju. Lai atainotu reālas vietas, visefektīvāk izmantojamā izstrādes tehnika ir 360° panorāmas attēlu sfēriskā „savienošana”. Tās priekšrocības ir attēlu augstā kvalitāte un tehnoloģiju iespējas ar speciālu programmu palīdzību radīt trīsdimensiju efektu. Veiksmīgi tas ir panākts atspoguļojot mūsu biroja telpas http://www.tvnet.lv/about/tour. Unikālās tehnoloģijas nodrošina skatītājam iespēju ceļot laikā un telpā ar virtuālo tūru starpniecību, gūstot jaunus iespaidus vai atgādinot jau piedzīvoto.

360° panorāmas attēli tiek veidoti izmantojot speciālu „fish-eye” lēcu, kuras attēlošanas leņķis ir lielāks par cilvēka redzes iespējamo. Tādejādi virtuālajā panorāmā, kas veidota no sfēriskiem panorāmas attēliem, objekta apskati iespējams veikt panorāmu rotējot gan horizontāli, gan vertikāli, atšķirībā no taisnvirziena savienošanas tehnikas, kas liedz iespēju skatīties uz augšu un leju.

Virtuālā tūre piedāvā rotācijas, tālummaiņas un pilnekrāna iespējas, kas ir svarīgs faktors realitātes konstruēšanā. Īpašas izjūtas un objekta tēlu var gūt virtuālo tūri veidojot no dažāda augstuma.

Virtuālās tūres „trumpis” ir interaktivitāte, jo ļauj lietotājam brīvi „kustēties” virtuālajā modelī, mainot skatīšanās leņķi. Panorāmu iespējams padarīt efektīvāku uz tās izvietojot audio un vizuālo informāciju, piemēram, mūziku, interesantu aprakstu par attēloto objektu, foto, video un citus interaktīvus risinājumus. Šādā veidā tiek nodrošināta platforma daudz efektīvākai informācijas meklēšanai un sniegšanai. Tādēļ īpaša nozīme ir virtuālās tūres vizuālajai pievilcībai un attēlu kvalitātei, jo no tās atkarīga virtuālās tūres efektivitāte.

Viss virtuālās tūres saturs tiek izveidots ar atbilstoša interfeisa (lietotāja saskarnes) palīdzību, un tā noformējums tiek pielāgots prezentējamās vietas raksturam, izmantojot attiecīgus grafiskos elementus un animācijas efektus. Piemēram, airbaltic Lounge – http://www.airbaltic.com/tours/lounge/index.html. Ērto virtuālo tūru lietošanu nodrošina to iespēja apskatīt ne tikai mājas lapā, bet, ierakstot CD, demonstrēt bez interneta starpniecības, kā arī kompakti to aplūkot savā iPhone tālrunī.

Kopumā virtuālā tūre rada konkrētā objekta raksturīgo gaisotni. 360° virtuālās tūres var un ir vēlams izmantot ne tikai tūrisma uzņēmumiem, bet tām ir arī milzīgs potenciāls jebkura uzņēmuma popularizēšanā. Piemēram, mācību iestāžu prezentēšanā, tādējādi tās padarot pievilcīgākas gan vietējiem, gan ārzemju studentiem.

Atpakaļ
Facebook Twitter LinkedIn

Mūsu klienti

Ko saka mūsu klienti



Pieteikties jaunumiem

Saņem Bright piedāvājumus, jaunumus un ielūgumus uz gaišiem pasākumiem!


Patīk mūsu darbi? Būsim priecīgi palīdzēt!
Sazinies ar mums